РДСП гр. Смолян подкрепи Националните информационни седмици за осиновяването

РДСП гр. Смолян подкрепи Националните информационни седмици за осиновяването

Коментарите са изключени за РДСП гр. Смолян подкрепи Националните информационни седмици за осиновяването

На 23.10.2020 г. в гр. Смолян се проведоха събития от календара на Националните информационни седмици за осиновяването. Изключителен принос за тяхното осъществяване имаше РДСП – гр. Смолян в лицето на г-жа Петя Пампорова, която въпреки усложнената обстановка организира специалисти от региона: психолози и социални работници от центровете за обществена подкрепа, центрове за настаняване от семеен тип, отдели те за закрила на детето от гр. Смолян, Мадан, Рудозем, Златоград. В оживена дискусия участниците от екипа на БАОО Величка Дошева, Жанета Бюйлекова и Тодорка Георгиева разговаряха за тайната на осиновяването, достъпа до информация за биологичния произход и споделиха личен опит от срещите си с кандидат-осиновители, родители и осиновени хора. От своя страна специалистите разказаха за своята практика, затрудненията и въпросите, които ги вълнуват по отношение на осиновителния процес. Колегите споделиха ценен опит за личната ангажираност и участие на г-жа Пампорова в обученията на кандидат-осиновителите, с цел добиване на реалистична представа и очаквания на бъдещите родители по отношение на осиновяването.

След дискусията със специалисти екипът на БАОО се срещна с кандидат-осиновители и родители, осиновили деца. Отново бяха дискутирани въпросите, свързани с тайната на осиновяването и търсенето на биологичните роднини, но от гледната точка на преживелищния опит на участниците.

Екипът на БАОО сърдечно благодари на РДСП – гр. Смолян за подкрепата за нашата кауза и предоставената възможност задълбочено и по човешки да поговорим за осиновяването.

Back to Top