Търговище подкрепи Националните информационни седмици за осиновяването

Търговище подкрепи Националните информационни седмици за осиновяването

Коментарите са изключени за Търговище подкрепи Националните информационни седмици за осиновяването

На 26.09.2018 г. екипът на БАОО гостува в Търговище със събитие в Регионална библиотека „Петър Стъпов“, на което поговорихме за правата на осиновените хора и техните семейства, представихме филма „Триъгълник от любов“ и най-актуалните книги по темата осиновяване: „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“ (автор: Дора Прангаджийска) и „Надежда и подкрепа за осиновени и осиновители“ (автори: К. Първис, Д. Крос, У. Съншайн). 

Срещата бе открита от Ася Атанасова (главен библиотекар), която сподели, че работата на Асоциацията в подкрепа на осиновяването е изключително важна и показва пътя за промяна на обществените нагласи и отношение към хората, пряко свързани с темата, а книгата на Дора Прангаджийска е феномен и бестселър на пазара, за което говори и големия интерес към нея. Събитието бе уважено и от Главния секретар на Община Търговище Христалина Халачева, като поднесе и цветя от името на Кмета на града.

Дора Прангаджийска (психотерапевт и член на БАОО) за пореден път докосна по изключително емоционален начин гостите на събитието чрез споделения личен път, професионалния анализ на темата и съпричастността на осиновени хора и родители, подарили своите истории. Представяйки книгата „Надежда и подкрепа за осиновени и осиновители“, Величка Дошева (психолог и член на БАОО) обърна внимание на възможните начини за справяне с емоционалните реакции на осиновените деца, споделени от авторите, като сподели и личния си опит от работата си с осиновяващи семейства.

„Благодаря Ви за емоцията! Благодаря Ви за силата, която носите в себе си и разпръсквате около себе си! Благодаря Ви, за светлината, която лъха около Вас!“,

Христалина Халачева, Община Търговище.

 

Благодарим за топлото посрещане!

Back to Top