Групи за взаимопомощ: да бъдем заедно и помогнем на приятел

Групи за взаимопомощ: да бъдем заедно и помогнем на приятел

Коментарите са изключени за Групи за взаимопомощ: да бъдем заедно и помогнем на приятел

Скъпи родители и кандидат-осиновители, време е да дадем старт на срещите на групите ни за взаимопомощ за 2017 г. Заради мненията и препоръките на много от вас, с които се срещнахме през последните месеци, решихме да променим формата на досегашните ни срещи и ги разделим – Група за родители и деца; Група за родители без присъствието на деца; Група за кандидат-осиновители и Група за осиновени хора. Разбира се, всяка една от групите би била полезна на другите, затова ще има и комбинирани. Всеки път ще обявяваме за коя от тях се отнася. Предварително ще даваме насоки и за какво ще говорим. Групите ще бъдат отворени за нови хора.

Първата ни група за взаимопомощ ще бъде за кандидат-осиновители, която ще проведем на 05.02.2017 г. от 11 часа в зала на ул. Бачо Киро, гр. София. Ако желаете да се включите, ни изпратете вашите контакти на мейл baoo@abv.bg, след което ще се свържем с вас, за да получите подробно описание на мястото.

На срещата ще се фокусираме върху периода на чакането. Един от най-трудните периоди, в който неизвестността не ни дава мира, не знаем как да се справим с всички лоши мисли, предположения и страхове, които ни връхлитат. Често дори и не споделяме за това, защото решаваме че не е важно. Малко от нас обаче осъзнават, че този период е един от най-важните, през който е необходимо да се справим с натрупаните собствени болки, загуби и неуспехи по пътя да имаме дете. Ако споделяме с хора, които преживяват същото и ни разбират, ако чуем онези които вече са минали по този път, ще ни даде сигурност, че има кой да ни подкрепи в този труден момент. Това ще ни направи по-спокойни и по-подготвени за следващите периоди от осиновителния процес.

На срещата ще присъстват семейства с наскоро осиновени деца от различни райони в страната. Ако сте кандидат-осиновител и имате желание да чуете техните истории или споделите вашите преживявания, или пък сте родител, осиновил дете, и желаете да споделите своя опит с останалите, не се колебайте да ни пишете. Очакваме ви!

BAOO_poslanie

 

Back to Top