Първи Национален информационен ден за осиновяването в България

Първи Национален информационен ден за осиновяването в България

Коментарите са изключени за Първи Национален информационен ден за осиновяването в България

Националния информационен ден за осиновяването се прави за първи път в България.Той е обаче е честа практика във всички европейски държави.

Целта е да повишим чувствителността към осиновяването и информираме  широката общественост за начините по които може да се осинови дете в България. Да се насърчат  семействата да пристъпват към осиновяване и да се окаже пряка помощ и подкрепа на родители, които вече са осиновили дете. Добрата практика показва, че това може да се случи съвсем естествено чрез обединяване на родители, осиновили деца в групи за взаимопомощ.

26.09.2014г професионалисти,  работещи с деца и семейства от 15 града в страната се обединяват и отварят вратите си за консултации. Всички желаещи могат да посетят събитията които се организират в центровете в цялата страна

Сред предвидените на този ден дейности са :Ателиета посветени на кандидат-осиновителите и хората, които все още не са взели решение за осиновяване; Дискусии на тема „Как да разкрием тайната на осиновяването”; Открита прожекция на филми със съвети от детски психолог;         Ателие за деца „Хайде да четем приказки”, където ще се четат приказките „Палечка“, „Грозното патенце“ или  „Маугли“; Интерактивни игри за родители и деца и много други.

Националният информационен ден на осиновяването е полезен за всички, които се колебаят дали да кандидатстват за осиновители и имат нужда от подкрепа и яснота.За всички родители, които вече са осиновили дете. Те могат да посетят някой от центровете в София, Пловдив, Шумен, Бургас, Видин, Плевен, Габрово, Чирпан, Стара Загора, Димитровград, Берковица, Русе, Разград, Силистра и Панагюрище.

Back to Top