Срещи, заредени с оптимизъм за промяна в Чирпан и Раковски

Срещи, заредени с оптимизъм за промяна в Чирпан и Раковски

Коментарите са изключени за Срещи, заредени с оптимизъм за промяна в Чирпан и Раковски

На 03.10.2018 г. екип на БАОО посети Чирпан и Раковски за срещи с местните общности във връзка с Националните информационни седмици за осиновяването.

Събитието в Раковски бе в Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий“ и в него се включиха Зам. кмета на Община Раковски, колеги социални работници и специалисти, обществеността на града. В подкрепа на каузата на осиновяването гостите символично засадиха цветя, които осиновиха и поеха бъдещата грижа за тях. Дора Прангаджийска представи книгата си „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“, разкриваща света на осиновения човек, но и прекрасен пътеводител за родителстване. Срещата завърши с филма „Триъгълник от любов“ и дискусия на въпроси, свързани с осиновяването и правата на осиновените хора и техните семейства.

Домакин на събитието в Чирпан бе Центъра за обществена подкрепа в града и бе уважено от Зам. областния управител на Стара Загора Петя Чакърова, Блага Димитрова – Зам. кмет на Община Чирпан социални работници и специалисти от региона, родители, осиновили деца, осиновени хора и интересуващи се от темата осиновяване. Адвокат Жанета Бюйлекова запозна гостите на събитието със съдебната практика в страната, свързана с чл. 105 от Семейния кодекс. Всички присъстващи подкрепиха кампанията на БАОО за промяна на законодателството в частта за достъпа до информация за биологичния произход. Ето какво сподели тя за срещата в Чирпан, за което сърдечно благодарим:

„Вълнуваща среща, заредена с оптимизъм за промяна! Присъствието на уважилите събитието гости и изразеното отношение ни дават надежда! Адмирации за упорството на БАОО от 2004 г. до днес, че издържа и съумя да пречупи общественото отношение към осиновяването и всички от „триъгълника“; на всеки един, осмелил се да застане пред камерата и разкаже личната си история – с лице, болка и сълзи… които ще помним (в „Триъгълник от любов“); на приелите и отдали се на тази кауза… Убедена съм, че заедно ще успеем да изградим моста, по който всеки човек да има правна възможност да открие своя род! Бъдете!“

 

  

 

Back to Top