НМД раздаде наградите Златна ябълка – Бела Чолакова бе отличена в категорията Журналист

НМД раздаде наградите Златна ябълка – Бела Чолакова бе отличена в категорията Журналист

Коментарите са изключени за НМД раздаде наградите Златна ябълка – Бела Чолакова бе отличена в категорията Журналист

Ден преди 1 юни Национална мрежа на децата раздаде наградите Златна ябълка, за да отличи обикновени хора и публични личности за работата им в подкрепа на децата. Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ номинира Дора Прангаджийска в категорията Герой на децата, Бела Чолакова, (в. 168 часа) – Журналист, Мая Матова – Благотворител и Община Бургас – Община.

Бела Чолакова бе отличена със Златна ябълка за дългогодишната си работа, свързана с отразяване на темата осиновяване:

„Благодаря за наградата от мое име и от името на „168 часа“. Благодаря на Национална мрежа за децата за оказаната чест, както и на Българската асоциация „Осиновени и осиновители“ за номинацията. Те са истинските герои, които всеки ден се борят за правата на осиновените деца в България. Тази награда е колкото за мен, толкова и за всички хора, които споделят с мен историите си – най-болезнените си мигове, но и най-големите си радости. Обръщайки се назад с радост мога да кажа, че обществото се променя в позитивна светлина. Когато започнах да пиша по темата преди 13 години, осиновителите и осиновените не смееха да се срещат с журналисти – беше ги срам и страх. Днес вече семействата не само не ги е срам да заявяват, че са осиновителите, но и са горди от този факт. Така и трябва да бъде. Надявам се щом обществото се променя, да го последва и законодателството. И най-накрая член 105 от Семейния кодекс, който дискриминира осиновените, да бъде променен. Това ще е най-голямата награда!“

Бела, Дора, Мая, приятели от Община Бургас, благодарим ви, че с работата си в подкрепа на осиновяването променяте нагласи и създавате по-толерантна и приемаща среда за осиновените деца и техните семейства!

 

Back to Top