Национални информационни седмици за осиновяването 2020 г.

Национални информационни седмици за осиновяването 2020 г.

Коментарите са изключени за Национални информационни седмици за осиновяването 2020 г.

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ (БАОО) за седма поред година организира инициативата Национални информационни седмици за осиновяването, която ще се проведе в периода 16.10.2020 – 31.10.2020 г. В предстоящата кампания наред с всички важни за осиновяването въпроси, ще обърнем по-специално внимание на тайната на осиновяването и как да говорим с осиновените деца за техния произход.

Тази година променените условия на работа, свързани с пандемията от коронавирус, ни предизвикват да търсим нови начини да стигнем до интересуващите се от темата осиновяване. Ще съчетаем срещите на живо с онлайн дискусии и споделяне на опит и ще представим полезна информация, свързана с осиновяването.

Очаквайте скоро график на планираните събития (реални и виртуални), а ето и как можете да подкрепите инициативата и голямото семейство на осиновяването:

  • Ако предоставяте социални услуги за деца и семейства – можете да организирате събитие и/или информационна среща и да споделите пред местните медии вашия опит по темата осиновяване. В случай, че предприетите от вас мерки във връзка с епидемичнта обстановка, ви ограничават по отношение на живите контакти, опитът ни показва, че виртуалните срещи са също достатъчно интересни и полезни. Екипът на БАОО е готов да се включи в такава онлайн среща.
  • Ако сте родител, осиновил дете, осиновен човек или вашата лична история е свързана с осиновяването – отправете вашето позитивно послание чрез кратък видеоклип, който да изпратите на електронната поща на БАОО office@baoo-bg.org до 20.10.2020 г. и ние ще го споделим на нашия сайт и в социалните медии, за да достигне до повече приятели и съмишленици.

Променящата се епидемична обстановка може да наложи промени, за което ще ви информираме своевременно.

Back to Top