Център за обществена подкрепа Панагюрище се включи в национален информационен ден на осиновяването

Център за обществена подкрепа Панагюрище се включи в национален информационен ден на осиновяването

Коментарите са изключени за Център за обществена подкрепа Панагюрище се включи в национален информационен ден на осиновяването

ЦОП Зора в гр.Панагюрище също се присъедини към БАОО и Национален информационен ден за осиновяването

 

В обявеният от Българска Асоциация Осиновени и Осиновители/БАОО/ и Национална мрежа за децата /НМД/ Национален информационен ден на осиновяването, 26.09.2014г., ще се включи и Фондация «Социални практики в общността» – Пазарджик, доставчик на услуга ЦОП „Зора” гр. Панагюрище .

Напомняме, че от 2012 год. в Центъра за обществена подкрепа „Зора” има сформирана група за взаимопомощ на «Кандидат – осиновители, осиновители и осиновени хора», с цел предоставяне на защитено пространство и професионална подкрепа в посока за споделяне и информиране на участницитеcop зора в групата по въпросите на осиновяването.

Водещи на групата са социалните работници от ЦОП «Зора» Дидка Поибренска и Кънчо Гюнов, при които кандидатите за осиновители преминават задължителното си обучение по утвърдена от МТСП програма.

На 26.09.2014г. (петък) от 10.30 до 17.30 ч. гражданите, проявявящи интерес към процеса на осиновяване, могат да потърсят информация или по телефон, или чрез посещение в Центъра, като от 17.30ч. в ЦОП ще се състои поредната, регулярна среща на група за взаимопомощ на «Кандидат – осиновители, осиновители и осиновени хора».

Тази инициатива ще се проведе в няколко града на страната за първи път, чрез Центровете за обществена подкрепа и Комплексите за социални услуги за деца и семйства. Национален ден на осиновяването ще се отбележи в София, Пловдив, Стара Загора, Чирпан, Берковица, Разград, Плевен, Габрово, Видин, Шумен, Бургас, Русе, Силистра, Димитровград и Панагюрище.

Надяваме се заедно, да помогнем на семействата, осиновили деца, на тези, които все още не са срещнали своите деца, а чрез всички тях и на всяко дете, което ще премине или е преминало през процесса на осиновяване.

Заедно да работим в посока на повишаване имиджа на осиновяването и осиновените деца.

 Присъединете се към нас!

Нека заедно спомогнем за по-толерантно,
разбиращо и подкрепящо отношение към осиновяването!

За контакт: Фондация “Социални практики в общността” – Пазарджик

Център за обществена подкрепа “Зора” – Панагюрище

адрес: ул. „Кръстьо Гешанов” №5,

телефон: 0357/ 6 20 23 ; ;

е-поща: cop.pg@mail.bg

уебстраница: www.spbc-fondation.org

Back to Top