Старт на Националните информационни седмици за осиновяването и среща в гр. Троян

Старт на Националните информационни седмици за осиновяването и среща в гр. Троян

Коментарите са изключени за Старт на Националните информационни седмици за осиновяването и среща в гр. Троян

В една по-различна година и променената реалност в социалната работа, в резултат на епидемичната обстановка, пред нас застана предизвикателството да търсим нови начини да стигнем до хората, нуждаещи се от информация и подкрепа. Тази година Националните информационни седмици за осиновяването стартираха на 16.10.2020 г. с онлайн среща, в която участваха специалисти и родители, осиновили дете. Виртуалните канали за комуникация дават възможност за включване на интересуващи се от цялата страна, да чуем по-широка палитра от мнения и да бъде споделен по-разнообразен опит.

На 20.10.2020 г. колегите от КСУДС – гр. Шумен подкрепиха Националните информационни седмици със среща на групата за подкрепа, в която онлайн се включи и екипа на БАОО. Дискусията бе посветена на тайната на осиновяването и как родителите да говорят с децата за техния произход.

На 21.10.2020 г. гр. Троян бе домакин на информационна среща, посветена на осиновяването. Екипът на БАОО се срещна с колегите от Центъра за обществена подкрепа в града, представители на ОЗД и Приемна грижа. Споделихме и обсъдихме проблемите и предизвикателствата в социалната работа, свързана с осиновяването в региона и на национално ниво. Последва и много емоционална среща с родители, осиновили дете, кандидат-осиновители и приемни родители, която отново бе насочена към комуникацията в семейството по темата осиновяване и как да не създаваме тайна.

Благодарим на колегите и приятелите на осиновяването за организацията и топлото посрещане!

Back to Top