„Приятели 2006“ гр. София

„Приятели 2006“ гр. София

Коментарите са изключени за „Приятели 2006“ гр. София

„Приятели 2006“ е фондация регистрирана през 2006 година.
Основна дейности на Фондация „Приятели 2006“ е обучение и подкрепа на осиновителски и приемни семейства. Семействата получават психологическо консултиране, подпомагане, въвеждане в материята и цялостно обгрижване.Специален акцент в работата на фондация „Приятели 2006“ е изграждането и поддържането на мрежа от осиновителски семейства. За тази цел се реализират следните дейности:
Група за взаимопомощ – групата се събира 1 път месечно, срещата е с продължителност от 2 часа. На тези срещи семействата имат възможност за да споделят собствен опит от ежедневието си и в непосредствените грижи за децата. Според нуждите на семействата се канят външни специалисти- лектори, които представят актуални за семействата теми. Тези срещи дават възможност семействата да се видят, да споделят своите предизвикателства, да обменят опит и идеи. На срещите присъстват и децата. За тях е осигурено отделно пространство, където под грижите на специалист децата играят, гледат филми, общуват помежду си.
– Летен лагер и пикници – веднъж годината се организира лагер, а през лятото – пикници сред природата. Това е дава възможност за семействата – родители и даца да се съберат, общуват и играят в неформална среда.
– Празнуване на важни празници – Коледа, Великден, 1 юни
– Обучение на кандидати за приемни и осиновителски семейства – веднъж в годината, обучението с продължителност 3 месеца по програма „ПРАЙД“.

повече информация за дейностите ни: office-bg@prijateli2006.org

адрес: гр. София, ул.“Ангел Кънчев“ №25, ет.2, ап.5, тел.: 02/ 952 67 04

Back to Top