Книги

Книги

Коментарите са изключени за Книги

Само една снимка – Кати Робинсън
Едно осиновено момиче търси своите корени
В единия ден тя беше Ким Джи-юн, израснала в Сеул, Корея, а на следващия ден е вече Катрин Джиен Робинсън, живееща в Солт Лейк Сити, Юта. В нейния нов дом няма лице, което да изглежда като нейното и никой не й казва, че има очите на майка си и чувството за хумор на баща си. Всичко, което има, е само една снимка, която да й напомня коя е била тя, направена в мига, когато нейният живот безвъзвратно се променя. След двайсет години с благословията на осиновителите си Кати Робинсън се връща в Сеул, за да търси своята рождена майка и да открие, че е американският чужденец в своята родна страна…
Само една снимка е личната одисея, която се отнася до всеки, който поставя под въпрос своето място в света и се осмелява да търси отговорите.

Осиновяването – въпроси и отговори  – Явор Вълков, Албена Пенчева, Пенчо Вълков

Книгата „Осиновяване – въпроси и отговори“ е написана на достъпен език и има за цел да запознае читателите с правните, медицинските и психологическите аспекти на осиновяването, както и с конкретната процедура при осиновяване на дете от български и чуждестранни осиновители. Книгата е адресирана към всички, които проявяват интерес към осиновяването.

В капана на лъжата – Пени Винченци

Една нощ на 1986 г. служители на лондонското летище Хийтроу откриват новородено, изоставено бебе. Години по-късно щастливо осиновената Кейт решава да открие коя е жената, дала й живот, да разбере защо е прибягнала към такъв акт на отчаяние и дали е оцеляла след него.

Първична рана:Да докоснем света на осиновеното дете –  Нанси Верие

Много хора вярват, че ако едно изоставено дете е осиновено на достатъчно ранна възраст, то няма да преживее травматично раздялата с биологичната си майка. Но разкъсването на връзката с биологичната майка нанася на детето травма, толкова силна и разрушителна, че накърнява фатално способността му да се довери и да обича някой друг. Страхът да не бъде изоставено отново се запечатва на клетъчно ниво, дори и детето да няма съзнателни спомени от ранната загуба на майката. Тази травма Нанси Верие определя като първична рана.

Back to Top