Гергана Богданова

geri

Гергана Богданова – създава Българска асоциация „Осиновени и осиновители” – БАОО. Председател на управителния съвет от 2004 г. до 2016 г. В сферата на осиновяването обучава екипи от специалисти за работа с кандидат-осиновители и родители, осиновили деца. Подкрепя и консултира родители и осиновени хора. Супервизор и обучител в системата за закрила на детето.
През март 2016 г. получава награда „Проект на годината за проект на БАОО, съфинансиран от Фондация „Лале“ и Фондация „Оук“. Същата година е номинирана за конкурса „Жена на годината“ на списание „Грация“ в категория Общество и като председател на БАОО за „Човек на годината“, годишни награди за принос към правата на човека и правозащитността на Българският хелзинкски комитет.

Щастливи сме, че след 65 години тайна на осиновяването, тишината бе нарушена. През последните години темата е всестранно, диалогично и многопластово разисквана. Виждаме как ден след ден мечтите ни повлияват нашите действия, защото не е достатъчно само да мечтаеш. Мечтите трябва да стават реалност. Удоволствие е да слушаме как обществото започва да говори за осиновяването. Да наблюдаваме и участваме в създаването на нови групи за взаимопомощ. Все повече родители, осиновили деца и осиновени хора вече познават и отстояват правата си. Не се чувстват жертва на обстоятелствата, а овладяват механизмите, чрез които да ръководят случващото се в живота им.

Всички ние в БАОО продължаваме да мечтаем и да работим за по-добро общество.

Back to Top