Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ празнува Щъркелов ден

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ празнува Щъркелов ден

Коментарите са изключени за Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ празнува Щъркелов ден

На 17.05.2016 г. Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ отпразнува Щъркелов ден с тържество в Мол Сердика – гр. София. Щъркелов ден е денят, в който осиновеното дете среща своите родители. Това е специален празник за семейството и се отбелязва като рожден ден с торта, свещички, подаръци и любими гости.

Тази година посрещнахме родители, деца и приятели на осиновяването в Мол Сердика – поговорихме, забавлявахме се с малчуганите, снимахме се на специалното ни пано, посветено на Щъркелов ден, а нашите малки приятели духнаха свещички като на истински рожден ден. Наши гости бяха и представители на Асоциацията на приемните родители и Ирмела Вийман, германски психолог с голям опит в областта на осиновяването и приемната грижа.

Празникът ни беше отразен в „На кафе“, където нашите специалисти говориха за тайната на осиновяването и колко е важно такава да не бъде създавана в семейството и детето да бъде въведено в темата за своя произход от ранна възраст. Гости на предаването бяха и наши родители, които споделиха своя опит.

 

На кафе, 17.05.2016

 

 

Back to Top