Министърство на правосъдието гостува на Пазарджик в Националната информационна седмица на осиновяването

Министърство на правосъдието гостува на Пазарджик в Националната информационна седмица на осиновяването

Коментарите са изключени за Министърство на правосъдието гостува на Пазарджик в Националната информационна седмица на осиновяването

Днес, 01.10.2016 г., КСУДС гр. Пазарджик в партньорство с Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ организира пресконференция с участието на Министъра на правосъдието Екатерина Захариева и Зам. министъра на правосъдието Вергиния Мичева. Г-жа Захариева коментира промените в Семейния кодекс и как министерството очаква да се подобри процеса по осиновяване. Като пряк резултат от общественото обсъждане и работата на БАОО и неправителствените организации по изчистване на спорните моменти в новите текстове на СК, Министър Захариева потвърди, че в частта за търсенето на произхода ще бъде предвидено да се предоставя информация и за биологични братя и сестри.

За най-малките бе организиран детски театър, а след това събитието продължи със среща-дискусия „Осиновяването – мисия специална“, на която г-жа Захариева и г-жа Мичева разговаряха с кандидат-осиновители и родители, осиновили деца. Бе представен филма „Триъгълник от любов“, създаден по идея на Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ и част от проекта „Да не изоставим едно дете за втори път“, финансиран от Фондация Лале и Фондация ОУК. Срещата бе изключително ползотворна – споделихме опит и идеи от практиката в подкрепа на осиновените хора, кандидат-осиновители и родители на осиновени деца, обсъдихме слабите места в системата и възможностите за нейното подобряване.

Благодарим на нашите домакини от КСУДС гр. Пазарджик и Министерство на правосъдието за тяхната съпричастност към темата за осиновяването!

2016_10_01_pazardjik_1    2016_10_01_pazardjik_2

2016_10_01_pazardjik_5    2016_10_01_pazardjik_8

2016_10_01_pazardjik_7

Back to Top