Национални информационни седмици за осиновяването 2021 г. – събития

Национални информационни седмици за осиновяването 2021 г. – събития

Коментарите са изключени за Национални информационни седмици за осиновяването 2021 г. – събития

Тази година Националните информационни седмици за осиновяването ще се проведат през втората половина на октомври. В предстоящата кампания отново ще акцентираме внимание на тайната на осиновяването, правото на осиновените хора на достъп до информация за биологичния произход и необходимостта от промяна на законодателството. Ще чуем гласа на специалистите и ще обсъдим с тях предизвикателствата, които срещат в работата си по отношение на осиновяването.

Димитровград:

Център за обществена подкрепа, гр. Димитровград, ул. „Св. Климент Охридски“ №1, тел.: 0391/2 60 95,  0882460527: Ще бъде организирана онлайн информационна кампания и среща на семейства, които са преминали обучение за осиновители към ЦОП – Димитровград, но все още не са осиновили дете. За повече информация се свържете с Центъра.

Панагюрище:

Център за обществена подкрепа „Зора“ гр. Панагюрище: В периода  от 25.10.2021 г. до 29.10.2021 г. екип от ЦОП „Зора“ – Панагюрище ще бъде на разположение на гражданите, проявили интерес към процеса на осиновяване, за да дадат отговори на поставените от тях въпроси.  На 29.10.2021 г. на площад 20-ти Април в гр. Панагюрище, ЦОП „Зора“ ще разпространи информационни брошури сред населението и в институции на територията на Община Панагюрище.

Пловдив:

Комплекс за социални услуги за деца и семейства, гр. Пловдив, ул. „Н.Бозвели“ №38: Октомври е месец, посветен на осиновяването в КСУДС – Пловдив. Планирани са безплатни индивидуални консултации с утвърдени експерти – социални работници и психолози, които ще се провеждат след предварително записване на тел. 0884 100 383. Като част от месеца на ОСИНОВЯВАНЕТО е планирано провеждането на Група за подкрепа на осиновители. Целта на срещата е популяризиране на добри практики за справяне с предизвикателства в процеса на осиновяване и след него, обмяна на опит и взаимопомощ. На 22.10.2021 г. (петък) екипът на БАОО ще участва в среща със специалисти от региона, която ще се проведе от 15 ч. в КСУДС – Пловдив, а от 17 ч. ще се срещнем и кандидат-осиновители, родители, осиновили деца и интересуващи се от темата осиновяване.

Разград

СНЦ „ЖАНЕТА“, гр. Разград 7200, бул. „България“ №4, тел.: 084/660 283: в края на октомври ще има отворена приемна за консултации в подкрепа на интересуващите се от темата осиновяване.

София:

На 16.10.2021 от 11.30 ч. в Клуб Перото – НДК: премиера на книгата „Така започна всичко“ с автори Мариана Кръстева и Димитра Мирчева. „Така започна всичко“ е първата българска детска книжка, в която главният герой е осиновено дете. История за силата на семейството и любовта! Едновременно лична кауза, социален проект, но и плод на едно неочаквано приятелство. Всичко започна с една истинска история, написана от истинска майка за истинското й дете. Сега те са герои в истинска книжка.

На 24.10.2021 г. от 11 ч. БАОО ще проведе онлайн среща за подкрепа, на която можете да получите информация относно осиновяването, да зададете въпросите, които ви вълнуват, или да споделите личен опит. Информация за срещата ще бъде публикувана на интернет и фейсбук страниците на БАОО.

Институт за социални дейности и прктики (ИСДП): Ще бъдат проведени дни на отворените врати на 22.10.2021 г. от 15 ч. и на 29.10.2021 г. от 15 ч. в сградите на ЦОП Славейков на ул. „Пиротска“ №175 и ЦОП Надежда на ул. “Сава Филаретов“ №23 в кв.Надежда. На разположение на посетителите на живо или виртуално ще бъде екип от психолог и социален работник, който  да информира или консултира.

ЦОП Бъдеще, кв. Горна баня: На 22.10.2021 г. от 15 ч. до 16 ч. ЦОП Бъдеще организира информационна среща, на която специалисти на центъра на база на натрупания опит и професионализъм ще отговарят на въпроси за процеса осиновяване и следосиновителната подкрепа.

Хасково:

ОП „Младежки център“ – Концертна зала, гр. Хасково, бул. „България“ 41: ЦОП Хасково съвместно с БАОО организира дискусия със специалисти от региона, работещи по темата осиновяване на 22.10.2021 г. от 15 ч. От 17 ч. на същото място очакваме и всички интересуващи се от осиновяването на среща-разговор.

 

Във връзка с епидемичната обстановка е възможна промяна на планираните събития или формата на тяхното провеждане, за което ще ви информираме своевременно.

Back to Top