Ден на отворените врати на БАОО – 15.06.2019

Ден на отворените врати на БАОО – 15.06.2019

Коментарите са изключени за Ден на отворените врати на БАОО – 15.06.2019

Стив Джобс: „Знанието, че съм осиновен, ме направи по-независим“

Джобс е една от най-известните личности, които са били осиновени още като бебе. Биологичната му майка е била млада, неомъжена колежанка и е решила да го даде на семейство, което да се погрижи за него. Единственото й условие било да са хора с образование, за да е сигурна, че бебето й ще попадне в добра среда. Стив е предопределен за семейството на адвокат. Тези бъдещи родители обаче в последния момент решават, че искат момиче и така бъдещият компютърен гений попада в семейството на Пол и Клара Джобс. Те обаче се оказват без желаното висше образование и биологичната майка първоначално не иска да подпише документите. Съгласява се само срещу изричното им обещание, че някой ден момчето задължително ще отиде в колеж.

В книгата на Уолтър Айзъксън “Стив Джобс: Единствената официална биография на основателя на Apple” е цитиран компютърния гений, който твърди: “Някои си мислят, че понеже съм бил изоставен, съм се старал специално да преуспея, за да накарам биологичните си родителите да съжаляват, че не са ме задържали. Това са глупости. Знанието, че съм осиновен, може да ме е направило по-независим, но никога не съм се чувствал изоставен. Винаги съм живял с убеждението, че съм нещо повече от останалите. Родителите ми ме караха да се чувствам специален.”

Джобс е нагледното доказателство защо е важно децата да знаят истината за себе си и защо за осиновяването трябва да се говори положително.

Именно затова Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ (БАОО) има удоволствието да ви покани на „Ден на отворените врати“ който ще се проведе на 15 юни 2019 г. (събота) от 11:00 ч. в гр. София, пл. „Славейков“ № 1 (безистена вдясно от книжарница „Хеликон“).

По време на срещата ще разберете повече за това кои сме ние, каква е мисията ни, какво правим, за да постигнем целите си, и кои са последните книги, свързани с тази тема, издадени у нас.

Заповядайте, да поговорим за нас, вас и осиновяването. Ако решите да се присъедините ще можете да се запишете за доброволец, спомоществовател или да заявите желанието си за членуване в Българска асоциация „Осиновени и осиновители“.

Back to Top