Националните информационни седмици за осиновяването стартираха на 24.09.2018 г. със събитие във Враца

Националните информационни седмици за осиновяването стартираха на 24.09.2018 г. със събитие във Враца

Коментарите са изключени за Националните информационни седмици за осиновяването стартираха на 24.09.2018 г. със събитие във Враца

Националните информационни седмици за осиновяването стартираха за пета поредна година  на 24.09.2018 г. със събитие в гр. Враца. Наш домакин бе Регионалната библиотека „Христо Ботев“, която даде пространство за разговори и споделяния по темата осиновяване.  Нашият екип представи дейността на Асоциацията и  необходимостта от промяна на законодателството в посока на регламентиране на работеща процедура за достъп до биологичния произход на осиновените хора.

Дора Прангаджийска, психотерапевт и член на БАОО, представи книгата си „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“, събрала опита на авторката от работата й с осиновени хора, родители, осиновили деца и биологични родители.

Прожектирахме и филма „Триъгълник от любов“, показващ лицата на осиновяването. Филмът е изработен по проекта на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете“, финансиран от Фондация „Лале“ и Фондация „ОУК“, отличен с наградата „Проект на годината в социалната сфера 2016“.

На втория ден от Националните информационни седмици (25.09.2018 г.) Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“ в гр. Габрово събра приятели и съмишленици на осиновяването. Адвокат Жанета Бюйлекова подкрепи нашия екип и изказа благодарността си за работата на БАОО. Благодарим ти, Жанета! Адвокат Бюйлекова сподели опита си в делата по чл. 105 от Семейния кодекс и наложителната промяна на закона. За правото на осиновените хора да познават своя произход и история говориха и нашите гости.

Благодарим ви приятели от Враца и Габрово за топлото посрещане и непринудените разговори. На 26.09.2018 ще гостуваме в Търговище.

Back to Top