Инициативата Щъркелов ден стартира със събития в Шумен, Пловдив и Стара Загора

Инициативата Щъркелов ден стартира със събития в Шумен, Пловдив и Стара Загора

Коментарите са изключени за Инициативата Щъркелов ден стартира със събития в Шумен, Пловдив и Стара Загора

На 16 април 2018 г. за трета поредна година стартира инициативата на Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ Щъркелов ден, подкрепена от комплекси и центрове за социални услуги в страната и ще продължи със събития до 29 април. Този ден бележи раждането на новото семейство и с неговото празнуване насърчаваме родителите да не създават тайна на осиновяването.

С  две арт-ателиета за деца и родители на 16 април, КСУДС – Шумен се включи в отбелязването на Щъркелов ден. Празникът е продължил със забавни игри и размяна на подаръци. В програмата на комплекса за 19 и 20 април е включено и обучение на специалисти от региона (Шумен, Разград, Търговище, Исперих и Венец), водено от Вличка Дошева и Гергана Богданова от БАОО. Нашият екип бе гост и на групата за взаимопомощ на родители, осиновили деца, където като основна тема на дискусията се оформи отношението към осиновените деца в училище.

От началото на седмицата Щъркелов ден бе отпразнуван и в Пловдив и Стара Загора. На 17 април Комплексът за социални услуги в Пловдив отбеляза за първи път Щъркелов ден с уъркшоп за деца и родители по фото драма, който неслучайно е озаглавен „Необикновената приказка на нашето семейство”. На 19 април колегите от Стара Загора посрещнаха приятелите на осиновяването в парк „Артилерийски“, където наред с забавните игри за децата под 10 г. бе организиран и конкурс за рисунка „Ти си избраният“. Рисунки могат да бъдат изпращани до края на април на адрес гр. Стара Загора, ул. Христо Ботев 205.

Днес Щъркелов ден ще бъде отбелязан и в ЦОП Бъдеще – Горна Баня с ателие за деца и родители.

Снимки: БАОО, фейсбук страница КСУДС – Шумен

 

 

Back to Top