Стремим се към по- добро общество.

Стремим се към по- добро общество.

Коментарите са изключени за Стремим се към по- добро общество.

Скъпи приятели,
Сърдечно благодарим за подкрепата, разбирането и вярата в нас.
Тази година имахме удоволствието да се срещнем с много хора, които са част от темата осиновяване. Към нас се присъединиха колеги и приятели, които чрез своето творчество и амбиция, създадоха проекти и ни подкрепиха с невероятен професионализъм, мисъл и вдъхновение. Видяхме как желанието за подкрепа и взаимопомощ преодолява всякакви бариери. Щастливи сме, че след 70 години тайна на осиновяването, тишината бе нарушена. През цялата година темата е всестранно, диалогично и многопластово разисквана. Родители, осиновили деца и осиновени хора застанаха гордо в светлините на прожекторите и заявиха своята ясна позиция: Да си осиновен е дар! Да осиновиш дете е щастие!
Виждаме как ден след ден мечтите ни повлияват нашите действия, защото не е достатъчно само да мечтаеш. Мечтите трябва да стават реалност. Действията на БАОО изглеждат непретенциозни, но имат голямо значение. Удоволствие е да слушаме как обществото започва да говори за осиновяването. Да наблюдаваме и участваме в създаването на нови групи за взаимопомощ. Все повече родители, осиновили деца и осиновени хора вече познават и отстояват правата си. Не се чувстват жертва на обстоятелствата, а овладяват механизмите, чрез които да ръководят случващото се в живота им. Вие станахте част от нашето семейство. В едно семейство всички са еднакво значими. Не трябва да има пренебрегнати или надценени. Когато сме заедно, постигаме повече.
Краят на календарната година е повод за равносметка. Възползваме се от случая, за да ви благодарим. Успехът на Българска Асоциация Осиновени и Осиновители зависи от подкрепата на всеки един от вас. Ние знаем, че всички малки действия, въпрос на личен избор, могат да доведат до нещо голямо.
Стремим се към една и съща цел – по добро общество.
Всичко тепърва предстои!
Гергана Богданова, Председател на Управителния съвет на БАОО

Back to Top