Стара Загора и Кърджали се включиха в Националните информационни седмици за осиновяването 2017

Стара Загора и Кърджали се включиха в Националните информационни седмици за осиновяването 2017

Коментарите са изключени за Стара Загора и Кърджали се включиха в Националните информационни седмици за осиновяването 2017

На 28.09.2017 г. Комплексът за социални услуги в Стара Загора отвори врати за срещи, разговори и обмяна на опит за родители, кандидат-осиновители, специалисти и всички, интересуващи се от темата осиновяване. Величка Дошева, психолог в БАОО, в презентация, насочена към родителстването, сподели професионален и личен опит за трудностите и предизвикателствата в отглеждането и общуването с осиновените деца. По време на дискусията специалистите обърнаха внимание на проблемите, които срещат в работата си, необходимостта от групи за взаимопомощ за родители и кандидат-осиновители и нуждата от информация за осиновяването, тъй като предразсъдъците все още са определящи за разбирането и отношението на мнозинството за целия процес и свързаните с него хора.

Община Кърджали бе домакин на Информационната кампания за осиновяването на 29.09.2017 г. В зала „Бизнес инкубатор“ Дора Прангаджийска (психотерапевт и част от екипа на БАОО) представи книгата си „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“ пред изключителна публика – ученици от ПГПЧЕ „Христо Ботев“ в града, които през 2016 г. се включиха активно в конкурса за творба, посветена на осиновяването, организиран от БАОО и Община Бургас, и показаха своята съпричастност към нашата кауза.

Общуването с децата и младежите, неподправения им интерес към работата и мисията ни, срещите с хора, привлечени от енергията на каузата и неизчерпаемия ни ентусиазъм, са много ценна обратна връзка за смисъла на пътя, който сме избрали. Ключът към позитивното възприемане на осиновяването минава през чистотата и неподправеността на децата, които ще са в основата на бъдещото хуманно отношение към целия процес.

    

Back to Top