Премиера на документален филм „Триъгълник от любов“

Премиера на документален филм „Триъгълник от любов“

Коментарите са изключени за Премиера на документален филм „Триъгълник от любов“

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ – БАОО и Фондация „Лале“, Ви канят на премиерата на документалния филм „Триъгълник от любов“.
Петък 13 май 2016г, 17.45 часа, Дом на киното, гр.София, ул. „Екзарх Йосиф“ 37, вход- свободен
Филмът „Триъгълник
от любов“ представя на публиката лицата на осиновяването и техните житейски истории. За първи път, след 60 години тайна на осиновяването, пред камерата застават със своите лични истории родители, осиновили деца, осиновени хора и биологични родители. Те представят осиновяването от гледна точка на Универсалния символ на осиновяването – триъгълник, олицетворяващ връзката между детето, биологичните му родители и осиновителите. Сърцето е любовта, която ги свързва заедно.
Документалният филм „Триъгълник от любов“ е създаден по проект на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете” по програма „Вяра в децата и семейството“ и е осъществен с подкрепата на Фондация „Лале“ и Фондация ОУК.
Проектът бе награден за „Проект на годината“ през март 2016г.
Над филма работи екип: Мария Василева, Михаил Георгиев, Делян Георгиев и Васил Василев
https://www.facebook.com/events/1035743496480004/

Актрисата и теливизона водеща Гергана Стоянова, бе водещ на премиерата на филма „Триъгълник от любов“.
Сред публиката беше  психотерапевта Мадлен Алгафари, автор на много книги, които помагат на човек да стигне до себе си, като открие своята мисия и смисъл да бъде тук и сега. В дългогодишната си практика тя много пъти е работила с осиновени и осиновители. Мадлен сподели с гостите лична история за осиновяване.
„Представям ви един верен приятел на Българската асоциация Осиновени и Осиновители – актрисата, телевизиона водеща, сценарист и продуцент, Биляна Траянова“, с тези думи на сцената излезе и водещата на предаването „Без багаж„, Биляна Траянова. Актрисата сподели, че осиновените деца са „Божии деца“ и разказа за един от епизодите на предаването „Без багаж“, в което показва историята на жена осиновила 102 деца в Индия.

Мария Петкова, изпълнителен директор на ФондацияЛале, говори за нуждата от подкрепа и доброто, което винаги остава в сърцата на хората.
Отразяване:
“ На премиерата на документалния филм ”Триъгълник от любов” в Дома на киното днес дойдоха всякакви хора – осиновени, осиновители, биологични родители, т.е. тези, които поддържат каузата да падне тайната на осиновяването. Защото, според тях, тайната вече не е модерна, предпоставка е за драми и дава на осиновените шанса да знаят истината такава, каквато е. А не дълги години да търсят своите биологични родители, независимо дали техните осиновители отговорно са се грижили за тях или не. Документалният филм, представящ на публиката лицата на осиновяването и техните житейски истории, е създаден по проекта на Българската асоциация „Осиновени и осиновители” – „Да не отхвърлим за втори път едно дете”, по програма „Вяра в децата и семейството“ и е осъществен с подкрепата на Фондация „Лале“ и Фондация ОУК. Проектът бе награден за „Проект на годината“ през март 2016 г.“БГНЕС
Филмът “Триъгълник от любов” – вълнуващи истории за осиновяването – дир.бг

„Дневник“– Награден през март 2016 г. с отличие „Проект на годината“. Филмът представя на широката публика лицата на осиновяването и техните житейски истории.

Back to Top