Нови градове и услуги се присъединяват към Национален информационен ден за осиновяването

Нови градове и услуги се присъединяват към Национален информационен ден за осиновяването

Коментарите са изключени за Нови градове и услуги се присъединяват към Национален информационен ден за осиновяването

Така градовете подкрепили Национален информационен ден за осиновяването стават 16

Община Ямбол се включва в националния информационен ден за осиновяването – 26 септември, съобщиха от пресцентъра на общината. Събитието се организира от Българска Асоциация Осиновени и Осиновители и Национална мрежа за децата. Партньор на националната инициатива за община Ямбол е Центъра за обществена подкрепа „Усмивка” към комплексния социален център. На 26 септември на площадното пространство пред общината специалисти от ЦОП „Усмивка” ще имат готовност да отговарят на въпросите на гражданите, а доброволци ще раздават информационни материали. Организираният за пръв път в България национален информационен ден ще даде възможност да се постави началото на традиция, която да промени нагласите към осиновяването у нас и да повлияе върху това процесът да се случва по по-добър начин за децата и осиновителите. Информационният ден цели:
– да обърне общественото внимание върху темата за осиновяването
– да спомогне за подобряване на имиджа на осиновяването и правенето на стъпки в посока на улесняване разясняване на самия процес
– анонсиране на подкрепата, предоставяна от страна на социалните услуги и неправителствените организации към осиновените и осиновителите. За повече информация на адрес: Ямбол, ул. „Търговска 120”, Комплексаза социални услуги за деца и възрастни – ЦОП „Усмивка”, тел: .

Back to Top