Национални информационни седмици на осиновяването 2020 г. – календар на събитията

Национални информационни седмици на осиновяването 2020 г. – календар на събитията

Коментарите са изключени за Национални информационни седмици на осиновяването 2020 г. – календар на събитията

Тази година Националните информационни седмици за осиновяването ще се проведат през втората половина на октомври. В предстоящата кампания наред с всички важни за осиновяването въпроси, ще обърнем по-специално внимание на тайната на осиновяването и как да говорим с осиновените деца за техния произход.

Стартираме с онлайн среща на 16.10.2020 ч. от 18.30 ч. Пишете ни на e-mail: office@baoo-bg.org, за да се регистрирате и ще ви изпратим детайли как да се включите.

Карнобат:

Център за обществена подкрепа, 28.10.2020 г. от 17.30 часа: онлайн среща, в рамките на която ще се обсъди т.нар. тайна на осиновяването, трябва ли да я има, как и кога да говорим с детето за осиновяването, кои са причините за разкриването на тайната, кой може да говори за това, какво е необходимо да знаем за законодателството, свързано с тази тема. Желаещите да участват, да пишат на лични съобщения на страницата на Центъра. След това ще получите покана за присъединяване към групата. Хората, които желаят индивидуална консултация, могат да се свържат с ЦОП – Карнобат за уговаряне на такава. Фейсбук страница: Център за обществена подкрепа Карнобат, тел: 0879819195, e-mail: cop_karnobat@abv.bg

Панагюрище:

Център за обществена подкрепа „Зора“ гр. Панагюрище: в периода 26.10.2020 г. – 30.10.2020 г. екипът от ЦОП „Зора“  Дидка Поибренска и Десислава Добрева (обучители на кандидатите за осиновители и водещи на сформираната през 2012 г. група за взаимопомощ на „Кандидат- осиновители, осиновители и осиновени хора“), ще бъдат на разположение на гражданите, проявили интерес към процеса на осиновяване, за да дадат отговори на поставените от тях въпроси. С оглед противоепидемиологична обстановка в страната,  на 29.10.2020г. на площад “ 20-ти Април“, гр. Панагюрище, горе посочения екип ще разпространи информационни брошури, изработени за целта,  сред населението и в институции на територията на Община Панагюрище.

Раковски:

Център за обществена подкрепа, гр. Раковски, 30.10.2020, 18.00 ч. в сградата на ЦОП: среща на кандидат-осиновители и осиновители „Нека да разкажем“. Всички участници ще имат възможност да споделят етапите през които са преминали, трудностите, които са изпитали и щастливите моменти.

Русе:

Центърът за обществена подкрепа към Комплекса за социални услуги за деца и семейства – гр. Русе ще се включи в Националните информационни седмици за осиновяването с инициатива за събиране на лични истории, отразяващи начина, по който децата на 21-ви век разбират, че са осиновени. Амбицията на екипа от ЦОП, работещ с кандидат-осиновители, осиновители и осиновени деца е да издаде сборник „Щъркелови истории”, който от една страна да отразява преживяванията и емоциите, свързани с тайната на осиновяването, а от друга – да окуражи родителите на осиновени деца да говорят свободно за произхода им. Екипът на ЦОП – Русе очаква вашите кратки разкази, които можете да изпратите на електронна поща d.milanova@eq-bg.org до 30.11.2020.

Смолян:

Зала Областна администрация гр. Смолян, 23.10.2020 г.: екипът на БАОО съвместно с РДСП гр. Смолян организират среща, посветена на осиновяването. От 14.30 ч. в залата на Областната администрация гр. Смолян очакваме специалисти, работещи по темата осиновяване, с които ще разговаряме за социалната практика в страната и региона и възможностите за нейното подобряване. От 17.30 ч. каним всички, които се интересуват от нашата кауза, да дискутираме по важни за осиновяването теми, да споделим личен опит и дадем подкрепа.

Троян:

Зала Община Троян, 21.10.2020 г.: екипът на БАОО съвместно с ОЗД в гр. Троян организират инфосреща среща, посветена на осиновяването. От 15.30 ч. в залата на Община Троян очакваме специалисти, работещи по темата осиновяване, с които ще разговаряме за социалната практика в страната и региона и възможностите за нейното подобряване. От 18.00 ч. каним всички, които се интересуват от нашата кауза, да дискутираме по важни за осиновяването теми, да споделим личен опит и дадем подкрепа.

София:

ЦОП Бъдеще, кв. Горна баня, 30.10.2020, 11.00 – 16.00 ч.: „Ден на отворените врати“ – на разположение ще бъдат специалистите, занимаващи се с обучение на кандидат-осиновители и работещи с осиновени и осиновители. Специалистите ще предоставят необходимата информация относно тайната на осиновяване и как да говорим с осиновените деца.

Фондация „За нашите деца“:

  • на  19 октомври  стартира  месечното обучение за  кандидат-осиновители.  Обучението  е  групово,  вечерно, 50 академични  часа,  от   17.00 ч.  до  20.00 ч.  Лица  за  връзка:   Маргарита  Халачлийска  и  Вяра  Панайотова;
  • за 21 октомври    от  17.00 ч.  е  предвидена  група  за  подкрепа на кандидат-осиновителни  и  осиновителни  семейства. Лице  за връзка: Петя Яначкова;
  • за  28 октомври   е  предвиден  еднодневен  семинар  на тема  осиновяване  за  работещи  в  системата  за  закрила  на детето, пряко  ангажирани  с осиновителната  тема.  Лице  за  връзка: Петя  Яначкова;
  • Предвид  ограниченията,  които  задава  епидемиологичната  обстановка  за посочените  дати   броят на присъстващите  е  ограничен;
  • Групата  за подкрепа  на  кандидат-осиновители  се  обявява  дългосрочно  и ще  се състои ежемесечно,  всяка  трета  сряда  от месеца  от 17.00 ч.  на  посочения  адрес.

Всички  събития  ще  се състоят  в  сградата   на  ул.  „Гюешево“21. За връзка  с Фондация  За Нашите Деца“:   тел.  02/ 822  35  10

Чирпан:

Център за обществена подкрепа – гр. Чирпан планира да организира среща на група за подкрепа.

 

* Във връзка с епидемичната обстановка е възможна промяна на планираните събития или формата на тяхното провеждане, за което ще ви информираме своевременно.

Back to Top