Национален информационен ден за осиновяването в Пловдив

Национален информационен ден за осиновяването в Пловдив

Коментарите са изключени за Национален информационен ден за осиновяването в Пловдив

В Комплекса за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ Пловдив  ще се проведе „Национален информационен ден за осиновяването“, който ще се състои утре от 10.30 часа в Центъра за обществена подкрепа на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, ул. „Неофит Бозвели“ №38.

Комплексът за социални услуги за деца и семейства се включи в инициативата Национален информационен ден за осиновяването, организиран от „Българска асоциация Осиновени и Осиновители“ и „Национална мрежа за децата“.
В България за първи път се организира подобен ден и това ще даде възможност да се постави началото на традиция, която да промени нагласите към осиновяването, за да се случва по по-добър начин за децата и осиновителите.
На събитието са поканени осиновители, кандидат-осиновители, професионалисти, работещи в сферата на осиновяването, журналисти. Началото на деня ще бъде поставено с пресконференция, на която ще бъде дадена информация както за самия Информационен ден за осиновяването, така и за дейностите и услугите, които предоставя КСУДС.
Дневният ред на събитието включва:10: 30 ч. – 11: 15 ч. – Откриване на събитието и пресконференция
11: 30 ч. – 14: 00 ч. – Интерактивна дискусия на тема „Психо-социални аспекти на осиновяването през погледа на теорията и практиката“. Водещ Десислава Божкова – психолог и консултант на осиновители и осиновени.
14: 00 ч. – 16: 00 ч. – „Информационен час“ – консултации със специалисти – юрисконсулт, психолог, социален работник.

Back to Top