КСУДС гр. Пловдив организира Кръгла маса в Националната информационна седмица за осиновяването

КСУДС гр. Пловдив организира Кръгла маса в Националната информационна седмица за осиновяването

Коментарите са изключени за КСУДС гр. Пловдив организира Кръгла маса в Националната информационна седмица за осиновяването

На 29.09.2016 г. в четвъртия ден от националната информационна седмица за осиновяването, Българската асоциация „Осиновени и осиновители“ (БАОО) гостува на Пловдив. Колегите от КСУДС организираха Кръгла маса, подкрепена от Община Пловдив и институциите, част от системата за закрила на детето. Представен бе и документалния филм „Триъгълник от любов“, създаден от БАОО по проект „Да не отхвърлим едно дете за втори път“, финансиран от Фондация Лале и Фондация ОУК.

В дискусията се включиха психолозите на БАОО Величка Дошева и Дора Прангаджийска, специалисти от РДСП, ДАЗД, АСП, ОЗД – Пловдив, Родопи,
Марица, Стамболийски, ЦНСТ, ДМСГД, родители, осиновили деца и кандидат-осиновители. Коментирахме спецификите в отглеждането и възпитанието на осиновените деца и подкрепата, която семействата получават преди и след осиновяването. Преминахме по страните на осиновителния триъгълник, които символизират връзките между биологични родители, дете и осиновители и как се развиват и променят техните взаимоотношения. Участниците в дискусията бяха провокирани да съпреживеят емоциите, страховете, притесненията и очакванията на всяка една от страните в осиновителната триада и споделят как това кореспондира с тяхната лична история и опит.

„Опитът е нещото, което е безценно за нас. Можем да потърсим лектори професионалисти, но личния опит и преживяното са много важни.“ – сподели Недка Петрова, директор на КСУДС гр. Пловдив.

 

Back to Top