Комплексът за социални услуги в Русе ще бъде домакин на Национален информационен ден за осиновяването

Комплексът за социални услуги в Русе ще бъде домакин на Национален информационен ден за осиновяването

Коментарите са изключени за Комплексът за социални услуги в Русе ще бъде домакин на Национален информационен ден за осиновяването

На 26 септември Комплексът за социални услуги в Русе ще бъде домакин на Национален информационен ден за осиновяването.
В България за първи път се организира подобен ден и това ще даде възможност да се постави началото на традиция, която да промени нагласите към осиновяването у нас.
Комплексът за социални услуги е един от пионерите за промяна на този процес, така че той да се случва по най-добрия начин за децата и осиновителите. Доказателство за това е провеждането на единствената по рода си в България Годишна среща „Приятели на осиновяването“, която ще се състои отново за пета поредна година на 28 септември в Комплекса за социални услуги в Русе. Тази година своеобразният детски празник ще се проведе под формата на арт ателиета, в които децата и техните родители ще се забавляват заедно и ще покажат най-добрите си умения и таланти.
Повече подробности и възможност за консултации ще могат да получат всички, които се вълнуват от темата „Осиновяване“, в рамките на информационния ден на 26 септември, който ще стартира с официална пресконференция в 9:30 в Комплекса за социални услуги на бул. Липник №14.
На пресконференцията ще вземат участие и членове на постоянно функциониращата група на осиновители и кандидат-осиновители в социалния комплекс. В рамките на информационния ден можете да видите филмите „Истории на осиновяването“ и „Мами“, и да получите информация за процедурите, процеса и предизвикателствата на осиновяването.
Националният информационен ден за осиновяването се организира от Българска Асоциация Осиновени и Осиновители /БАОО/ и Национална мрежа за децата.

Back to Top