Видео материали

Видео материали

Коментарите са изключени за Видео материали

Тук може да намерите всякаква информация и линкове към игрални филми разказващи истории свързани с осиновяването, отглеждането на осиновеното дете и търсене на собствения произход.

Бъди Благословена (1977)

български игрален филм от 1978 година на режисьора Александър Обрешков. Създаден е по книгата „И есен идват щъркели“ на Кирил Топалов.

На малка гара от влака слиза Елена, младо момиче в напреднала бременност. Тя поема към болницата с отделение „Майка и дете“, където жени, родили извънбрачни деца, оставят рожбите си. След гимназията Елена започва работа като шофьор въпреки волята на родителите си. Така се запознава с Жоро, момчето, в което се влюбва, забременява, а след това се разделят. Момичетата в болницата посрещат Елена със свой „ритуал“. Пред очите на Елена са разиграват различни драми, среща се с различни съдби. Постепенно тя взема твърдото решение, след като роди, да отгледа сама своето дете…но останалите изоставят рожбите си.

 „Когато родителите не казват на детето си, че е осиновено“

Документален филм със съвети от детски психолог. Филмът е предоставен от Фондация Осиновени и Осиновители- Палечка

Привързаността при осиновените деца

Документален филм със съвети от детски психолог Теодора Танева

„Осиновеното дете в училище“

Филмът е предоставен от Фондация Осиновени и Осиновители- Палечка

Гневът при осиновените деца 

Документален филм със съвети от детски психолог Теодора Танева

Осиновяване – Филм на фондация „Битие“

част 1

част 2

част 3

Филомена / Philomena

филм, по действителен случай
В Ирландия през 50-те години католическите власти принуждават хиляди млади жени, заченали без брак, да дават децата си за осиновяване без никаква надежда, че ще могат някога да ги видят отново. Филомена Лий е една от тези жени. Стивън Фриърс разказва историята й в новия си, покъртителен филм.
След 50 години напразно дирене на сина си, Филомена се обръща за помощ към журналиста Мартин Сиксмит, който тъкмо е останал без работа. В началото те попадат само на изгорени документи и неохотно обсъждащи темата монахини в манастира Роскрий, където Филомена е прекарала младежките си години. Тъкмо когато са на път да се откажат, Сиксмит научава от местния кръчмар, че манастира е продавал бебета на американски католически семейства, които са били бездетни. Така Филомена и Мартин се озовават във Вашингтон в търсене на възрастен мъж, който като бебе се е казвал

Одобрен за осиновяване 

анимационен филм по действителен случай
Този забележителен анимационен документален филм проследява историята на Юнг, едно от хилядите корейски деца, осиновени от западните семейства след края на Корейската война. Това е историята на едно момче, живеещо между две култури. Филмът разказва как Юнг първо се срещнат с новите си руси братя и сестри и тръгва на училище. В тинейджърските си години, когато се събужда чувството му за идентичност, започва да се пропукват взаимоотношенията с родителите му.
Режисьорът разказва своята история, използвайки собствената си анимация.

Неверникът – игрален филм

В Англия, докато разчиства къщата на наскоро починалата си майка, Махмут разбира, че е осиновен. Той посещава службата за осиновяване, където разбира, че не е мюсюлманин, а е от еврейски произход…тук започва интересната част..

Стюарт Литъл  – анимационен филм   Оцвети Стюарт Литъл

Стюарт е малко мишле, което търси семейство и дом. Когато е осиновен от истинско човешко семейство, той започва да се впуска в поредица от приключения, включващи и семейната котка Сноубел. Стюарт Литъл разбира значението на думите семейство, любов и приятелство. Един чудесен филм за всички деца.

Бейб – анимационен филм

Бейб е прасенце, което не може да намери мястото си в света. В компанията на странните си приятели – като патока Фердинад, който се мисли за петел, и Флай – кучето, което той нарича „мамо“, Бейб осъзнава, че има нужните качества да стане най-великото овчарско прасе на всички времена и че фермерът Хогит го знае. С помощта на овчарските кучета Бейб научава, че едно прасе може да бъде всичко, което пожелае.

Книга за джунглата  – принтирай и оцвети Маугли

Маугли е герой от книгата на  Ръдиърд КиплингКнига за джунглата“.

Той е малко момче, отгледано от вълци, което израства в джунглата сред различните видове животни.

Тигър – анимационен филм

Така се случва, че всички – Мечо Пух, Прасчо, Йори, Ру, Зайо и Бухала – са заети да правят зимна къщичка за Йори. Когато всичките им усилия отиват на вятъра по вина на Тигъра, който постоянно скача около тях, Зайо му предлага да излезе навън и да потърси други Тигри, с които да скача – идея, която Тигъра намира за много смешна, защото той е единственият! Или не е? Така Тигъра се впуска в невероятно пътешествие, за да издири своето семейство.
„Тигър“ е пълен с много радост и удивление от смисъла на семейството – и от факта, че в семейството има различни форми и размери.

Мама за Мамутчето – анимационен филм на руски език

Мистър Пибоди и Шърман

„…Щом момчето може да осинови куче, не виждам защо кучето да не може да осинови момче…“

Анимационната комедия, разказва за Господин Пибоди, създателят на невероятна машина за пътуване във времето, който всъщност е едно … куче. Мистър Пибоди осиновява човешкото дете Шърман и тогава започва приключението на живота им. Заедно в машината на времето, те се срещат с едни от най-великите личности на всички времена, опитвайки се да променят историята и да спасят бъдещето. Режисьорът Роб Минкоф (автор на „Цар Лъв” и „Стюарт Литъл”) ни представя отношенията на баща и син, които трябва взаимно да израснат и да се превърнат в още по-добро семейство.

Още филми във форум на БАОО или фейсбук страницата

Back to Top