БНР Бургас: Ученици влизат в ролята на осиновители

БНР Бургас: Ученици влизат в ролята на осиновители

Коментарите са изключени за БНР Бургас: Ученици влизат в ролята на осиновители

Бургаски ученици ще се включат днес в интерактивна игра свързана с осиновяването в Центъра за обществена подкрепа.Идеята е това да не бъде тема табу за децата. Проявата е част от националната седмица за осиновяването, която се провежда и в Бургас.

По необичаен начин от центъра за обществена подкрепа са решили да приобщят учениците към темата за осиновяването, като участват и преживеят една процедура – самите те ще влизат в ролята на родители, а осиновяваните ще бъдат плюшени играчки, обясни директорът на центъра Мария Атанасова:

„Ще има колега социален работник, който ще направи проучване  дали те са готови да се грижат за тази играчка, дали наистина са достатъчно мотивирани и няма да изоставят играчката, дали са склонни да направят компромис да вземат играчка с друг цвят, друг размер… Основен акцент е да се избере играчка, за което детето е най-подходящо, а не играчката, мечтана от детето, което е основен момент в процеса на осиновяването. Децата не са стока, която се избира, а се намира семейство, което е най-подходящо за детето.“

БНР – Бургас

http://bnr.bg/burgas/post/100742421/uchenici-vlizat-v-rolata-na-osinoviteli

 

Back to Top